Hoe schrijf ik een boek (no. 1)

Een boek schrijven is moeilijk. Laten we eerlijk zijn. Het is geen opstel van twee blaadjes. Het begin is altijd een idee. Een idee.....Contacten verrijken en in gesprekken met mensen uit verschillende culturen hoor ik iets bijzonders! Een familiegeschiedenis, gelukkig of ongelukkig. Het voedt mijn fantasie, langzaam begin ik iets te zien. Zoals een schilder zijn schets maakt. Ik documenteer, en maak aantekeningen, vele aantekeningen. Ik zoek namen, plekken, observeer. Het is het begin.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Oh Hella,
Het is zo juist wat je schrijft en zo moeilijk om een boek te schrijven...
Ik was begonnen aan een boek over een aanslag op Hoofddorp, op het grote winkelcentrum hier toen ik tijdens mijn research werd gefrustreerd door de brandweer die geen informatie wilde verstrekken over wat zij konden doen als er zoiets hier in het dorp zou gebeuren...het wordt dus complete fictie, zoals in het boek van Rob van Doorn, genaamd "Haarlem Centraal".
Indien je meer wilt weten...
Salut,
Robert
Rob de Vries, op 26-08-18
Hallo Robert,

Ja, ik begrijp je frustratie. Je wilt details, tenslotte moet het verhaal de lezer aanspreken. Je kunt misschien artikelen uit kranten vinden die zulke gebeurtenissen hebben beschreven en kijken hoe er toen is gereageerd door hulpdiensten. Het kan een zeer indrukwekkend boek worden!! Of ben je ermee gestopt?
Ik heb het documentatiecentrum van de Armeense gemeenschap in Valence (Frankrijk) bezocht om andere getuigenissen te raadplegen en een zo juist mogelijke benadering van de aangegeven feiten te geven zonder uit het oog te verliezen dat ik een roman schrijf, gebaseerd op feiten maar ook op fantasie. Groeten, Hella


Zijn wij niet allemaal schrijvers?

Les Phares du Nord

Bibliotheek

Moed

Etentje boek in bibliotheek